17 Nisan 2022, 21:15 - Anasayfa // SAĞLIK Haberi yazdır
Dr. Baran, 'Bahar yorgunluğuna dikkat'

SANKO Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Lütfi Baran, bir hastalık olan bahar yorgunluğunun, belirtilerinin şiddetine göre tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.
Hava değişikliğinin insan vücudunda yorgunluğa neden olduğunu anımsatan Dr. Baran, “Pozitif ve negatif değerde iki tür iyondan pozitif olanlar arttıkça vücutta zindelik oluşmakta, negatif yüklü iyonların artması ise yorgunluğa yol açmaktadır” diye konuştu.
Dr. Baran, havadaki elektrik yükünün şehirlerde daha çok olduğunu vurgulayarak “En fazla egzoz gazlarından kaynaklanan hava kirliliği, sanayileşmenin sonucu oluşan atıklar ve yoğun trafik elektrik yükünü artıran faktörlerdir” ifadelerini kullandı.

Bahar yorgunluğu için alınacak önlemlerin başında sabahları erken kalkma alışkanlığının kazanılması geldiğinin altını çizen Dr. Baran, şöyle devam etti: “Sabahları erken kalkma alışkanlığı kazanılmasının fiziksel ve ruhsal rahatlama sağladığı ispatlanmıştır. Sabahları erken kalkma, bahar yorgunluğuna karşı önemli bir yöntemdir. Erken kalkmanın yanı sıra, sabahın ilk saatlerinde düzgün yürüyüşler ve egzersizler yapmak da ruhsal aktivitenin canlandırılmasında erkin rol oynamaktadır. Ayrıca, bol su içilmesi, vitamin ve minerallerden zengin sebze ve meyve yenmesi gerekmektedir.”
Tokat OLAY
YORUM YAZ

Diğer SAĞLIK Haberleri
Tümü
Kişinin kendisine ve çevresine rahatsızlık veren aşırı terleme, özellikle yaz aylarında pek çok insanın kabusu oluyor.
- Prof. Dr. Çetin, '25 Nisan DNA günü amacı nedir?'
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hikmet Cilli, SANKO'da
- Fizyoterapist Altan Yalım, 'Omurga sağlığı için 7 kolay ev önerisi'
- Doğum Uzmanı Dr. Nuray Aydın'dan, Kaynanalara 'Doğum Yasağı'
- Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Narin, 'Cildiniz yaşlı mı, Genç mi?'
YAZARLAR
-
Musa ÖZDEMİR
ŞOV YAPMA! MİLLİYETÇİLİK GÖNÜL İSTER...
-
Yakup ORAKCI
ÜYEYE ÖNEMİ HİSSETTİRİLMELİ
-
Kemal VANLI
YÜCEL BULUT'UN İSTİFASINA BİR DE BU AÇIDAN BAKALIM...
-
M. Halil PAZARLI
YALNIZLIĞIN KUCAĞINDA
-
Elif YAZICI
TRAVMATİK KARŞIT AKTARIM
-
Haktan YÜCER
TANRI'NIN YEGANE MESAJI 'SAYGI'
-
Eyüphan KAYA
ÖNCE AŞI OL, SONRA TEVEKKÜL ET
-
Tokat OLAY
TARIM OLMADAN ASLA OLMAZ
-
Feyza GÖKÇE
PAKETLİ GIDALARDAKİ GİZLİ TEHLİKE ÇİN TUZU!
E-BÜLTEN ABONELİK
EN ÇOK TIKLANANLAR
-
KAÇUV Genel Müdürü Kübra Avtepe göreve başladı
Kanserli çocuklara Umut Vakfı'nın(KAÇUV) Genel Müdürü Kübra Avtepe göre...
-
İPUD, Beyaz altının geleceği için sektörü biraraya getirdi
İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (İPUD), İzmir'de düzenlenen 'Sürdürü...
-
Çalışkan Vali Ozan Balcı, Van'da bildiğimiz gibi
Tokat'ta yaptığı hizmetler, geliştirdiği projeler, halkla kurduğu ileti...
-
Yücel Bulut, Büyük sürgünü TBMM gündemine taşıdı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Büyük Kafk...
-
Sinan Genç, 'FORMÜL, Hızla büyüyen bir sanayi kuruluşudur'
Tokat'ın yetiştirdiği değerlerden olan Formül Plastik ve Metal Sanayi A...