24 Mart 2023, 18:47 - Anasayfa // POLİTİKA Haberi yazdır
Mehmet Ünal, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu

Hizmet kulvarını değiştirerek siyasette ülkesine ve doğup büyüdüğü Tokat'a hizmete devam etmek için yola çıkan Op. Dr. Mehmet Ünal, Türkiye'nin İYİ'lik üzerine kurulan partisine katıldı. İYİ Parti'den Tokat'tan milletvekili aday adayı oldu.

Onlarca belediyemiz nüfusunun düşmesi sonrası kapanmıştı. Tokat için değişim ve dönüşüm artık kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Bilim ve teknolojinin hâkim olduğu günümüzde Tokat’ı ya büyük bir değişim ya da terk edilmişlik beklemektedir.
Tokatlılar olarak kadim şehrimizde değişim ve dönüşümü yakalama gibi bir sorumluluğumuz var. Kaderin cilvesi ki, baba ocağımız Tokat’a hizmet etmenin benim için tarihi bir boyutu bulunmaktadır.
Kır nüfusunu azalmasını engellemek/sabit tutmak ya da artırmak için tarım ve hayvancılık faaliyetlerine ağırlık verilmeli, çiftçiye gerekli destek sağlanmalıdır. Olaya nereden bakarsanız bakın Tokat da, Tokat’ın ilçeleri de artık kabuğunu kırmalıdır. Her ilçemize, her beldemize göre kalkınma planları hazırlamamız gerekiyor. Geleceği teknoloji belirlese de, tarım insanlık var oldukça vazgeçilmez gereklilik olarak kalacaktır. Tokat’ın tarım potansiyelini, hayvancılık potansiyelini artırmamız gerekiyor. Çiftçinin ürettiği ürünlere pazar bulmamız gerekiyor. Sanayicimiz dünyada aranan ürünleri üretmesi, marka olması gerekiyor. Burada en etkin görevi de Gaziosmanpaşa Üniversitemizin yapması gerekiyor.
Belki iş alanımız azaldı, ulaşım akslarının uzağında kaldık, ama bundan sonra yapacağımız her şeyi marka haline getirmeliyiz. Marka olduğumuz zaman göreceksiniz ki, Tokat’ın her bir ilçesinde yaşayan herkesin yüzü gülecektir. Gelin, sıkıntıda olan esnafımıza, çiftçimize sahip çıkan, engellilerimiz ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıran, turistik imkânları zengin, spor dallarında iddialı, bilim insanları, sanatçıları ve en önemlisi halkıyla bir ve beraber olan, yüksek yaşam kalitesine sahip şehirler kuralım.
Bütün bunları yapacak kadrolar İYİ Partidedir. Evet, Arkadaşlar İYİ Parti umutla, kardeşlikle geliyor. Halkımızın desteği giderek artıyor. İYİ Parti, Tokat’a da iyi gelecek. İYİ Parti Türkiye’ye de İYİ gelecek.”

Tokat OLAY
YORUM YAZ

Diğer POLİTİKA Haberleri
Tümü
600 kişilik 28. Dönem TBMM'de, Beşi Tokat'tan, Dokuzu Tokat dışı olmak üzere 14 Tokat doğumlu milletvekilimiz var.
YAZARLAR
-
Yakup ORAKCI
SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA
-
M. Halil PAZARLI
ZAMANIN SARKAÇLARI
-
Musa ÖZDEMİR
DOST ACI SÖYLER
-
Elif YAZICI
TRAVMATİK KARŞIT AKTARIM
-
Haktan YÜCER
TANRI'NIN YEGANE MESAJI 'SAYGI'
-
Eyüphan KAYA
ÖNCE AŞI OL, SONRA TEVEKKÜL ET
-
Tokat OLAY
TARIM OLMADAN ASLA OLMAZ
-
Feyza GÖKÇE
PAKETLİ GIDALARDAKİ GİZLİ TEHLİKE ÇİN TUZU!
E-BÜLTEN ABONELİK
EN ÇOK TIKLANANLAR
-
Almus Barajı'nda doluluk oranı yüzde 65'e ulaştı
Almus ilçesinde 59 yıldır elektrik üretimi, balık yetiştiriciliği ve tarıms...
-
Reşadiye GES projesi yılda 3 milyon lira tasarruf sağlıyor
Reşadiye Belediyesi'ne ait Güneş Enerji Santrali yılda yaklaşık 3 milyo...
-
Esentepe Mahallesi'nde yağmur suyu derdi tarih oluyor
Tokat Belediyesi, Esentepe Mahallesi'nde su baskınlarının önüne geçmek ...
-
Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde sel nedeniyle yol ulaşıma kapandı
Tokat'ta sağanak yağış sele neden olurken, bir beldede mahallelere ulaş...
-
Bedrettin Karan'dan, Yüksek fiyatlara çözüm çalışması
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde yürütülen '...