
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 70. Başkanlar Konseyi Toplantısı ve Basın Vakfı Genel Kurulu, 23-25 Nisan tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilecek. 75. yılını kutlayan Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenecek önemli buluşmada, Anadolu basınının sorunları ve çözüm önerileri kapsamlı şekilde ele alınacak
Türkiye’nin en büyük basın meslek kuruluşlarından biri olan TGF’nin 70. Başkanlar Konseyi toplantısına; federasyon yönetim kurulu üyeleri, Basın Vakfı mütevelli heyeti ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından 100’ün üzerinde cemiyet başkanı ve temsilcinin katılması bekleniyor.

İLK GÜN ESKİŞEHİR TANITILACAK Programın ilk gününde katılımcı gazeteciler için Eskişehir gezisi düzenlenecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinlikte, şehrin tarihi ve turistik noktaları tanıtılacak. Programın ikinci gününde ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Haller Gençlik Merkezi’nde “2026 Eskişehir ve Tanıtımı” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

GÜNDEM ANADOLU BASINI.. Toplantının ana gündem maddeleri arasında medya sektörünün güncel sorunları, gazetecilerin yaşadığı zorluklar ve çözüm önerileri yer alıyor. Anadolu basınının içinde bulunduğu ekonomik ve yapısal sıkıntılar, toplantıda detaylı şekilde değerlendirilecek. Programın üçüncü gününde ise Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın olağan genel kurulu gerçekleştirilecek. Genel başkanlığını Yılmaz Karaca’nın yaptığı vakfın yeni dönem yönetim kurulu belirlenecek.

KARACA’DAN DESTEK ÇAĞRISI.. TGF Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, Anadolu basınının mevcut durumu ve çözüm yollarının ele alınacağını belirterek, basın kuruluşlarının sürdürülebilirliği için ilgili kurumlara destek çağrısında bulunacaklarını ifade etti. Karaca, “Anadolu basınının içinde bulunduğu zor şartları, sebepleri ve çözüm önerilerini meslektaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz. Ekonomik koşullar altında ayakta kalmaya çalışan yerel basının desteklenmesi büyük önem taşıyor” dedi.

TOKAT HEYETİ DE KATILACAK.. Toplantıya Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Basın Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Musa Özdemir ile birlikte üst kurul delegeleri Fatih Yılmaz ve Semih Saygın Aslantaş da katılacak. Tokat heyeti, toplantıda Anadolu basınının sorunlarına yönelik görüş ve önerilerini paylaşacak.
Haber: Zeynep Tuana Özdemir
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)