Hukukun Gücü, Tarafsızlığıyla Ölçülür..

Hukukun Gücü, Tarafsızlığıyla Ölçülür..

KÖŞE YAZISI ¦ Hukukun Gücü, Tarafsızlığıyla Ölçülür.. / 30 Temmuz 2026

Kamuoyuna yansıyan iddialara göre Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak, zimmet, rüşvet ve irtikap, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak suçlamaları yöneltilmiş durumda.

Elbette bu aşamada unutulmaması gereken en temel ilke, masumiyet karinesidir.
Bir kişi hakkında ortaya atılan iddialar, yargı kararıyla kesinleşinceye kadar hüküm anlamı taşımaz.
Hukuk devleti olmanın gereği de budur.

Ancak aynı şekilde, bu denli ciddi iddiaların da hukuk devleti ciddiyetiyle, hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde soruşturulması gerekir. Hukukun görevi, kişileri korumak değil, adaleti tesis etmektir.

Adalet, siyasi kimliklere göre şekil alıyorsa güven kaybeder.
Aynı fiile farklı kişiler için farklı hukuk uygulanıyorsa, toplumun vicdanı yaralanır. Oysa hukuk,makamı, unvanı, partisi ve nüfuzu ne olursa olsun herkes karşısında aynı mesafede durmalıdır.

Bugün mesele yalnızca bir isim değildir.
Mesele, Türkiye’de hukukun herkese eşit uygulanıp uygulanmadığıdır. Toplumun beklentisi de tam olarak budur. Kim suç işlemişse hesabını versin,kim masumsa hukuk eliyle aklansın.

Hiç kimse siyasi kimliğinin arkasına sığınarak dokunulmazlık zırhına bürünmemeli, hiç kimse de peşinen suçlu ilan edilmemelidir. Hukukun terazisi, öfkeyle değil delille tartmalıdır.

Temennimiz odur ki yargı süreci, kişi, makam ve siyasi parti ayrımı gözetmeden, yalnızca hukuk kuralları ve somut deliller ışığında yürütülsün.
Çünkü adaletin gerçek gücü, taraf seçmesinde değil, herkese eşit uygulanmasındadır.

Hukuk, güçlü olduğu için değil,herkese eşit davrandığı sürece güçlüdür.

–¦—¦—¦–

Musa Özdemir / 30 Temmuz 2026

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL